Jste zde

Domů » Carano

Carano

Carano

Italské údolí Val di Fiemme se skládá z patnácti okouzlujících horských vesnic, které si zachovaly svou původní originalitu a tradici až do současnosti. Nabízí svým návštěvníkům po celý rok nedotčenou vysokohorskou alpskou krajinu a celou širokou škálu nejrůznějších sportovních aktivit. Dovolená na lyžích ve Fleimstalu je spojena se zimními pobyty v městečcích Cavalese, Tesero, Ziano anebo Carano.

Carano je jednou z těchto horských vesniček. Je posazena na kopci, odkud je opravdu úžasný panoramatický výhled na celé údolí. Díky své blízkosti do lyžařského areálu Alpe Cermis u Cavalese má dlouhou tradici i jako rekreační oblast. Alpe Cermis nabízí svým návštěvníkům skutečně nezapomenutelné lyžování v nadmořské výšce přes 2000 metrů. Celkem 7 lyžařských vleků a lanovek, a 23 km sjezdovek tady odmění návštěvníky úchvatnými výhledy na horský řetězec Lagorai. Velmi zkušení lyžaři si nepochybně zamilují černě značenou trať "Olimpia", na jejíž délce 7,5 km překonají výškový rozdíl neuvěřitelných 1400 metrů!

Skipas pro Alpe Cermis umožňuje lyžařům a snowboardistům využívat ​​také blízká lyžařská střediska ve Val di Fiemme, Bellamonte-Alpe Lusia, Latemar, Passo, Lavazè-Oclini anebo Passo Rolle. Sněhový zábavní park nabízí opravdu hodně zábavy pro děti a kvalifikovanou péčí o ně pak snímá část odpovědnosti z beder jejich rodičů. Kluziště a četné běžkařské tratě nabízejí zajímavou změnu k samotnému lyžování. V lyžařském areálu Alpe Cermis se také každoročně koná mnoho mezinárodních lyžařských sportovních klání.

Středisko leží na krásné náhorní plošině, odkud si můžete dokonale vychutnat pohled na údolí. Objevíte tu mnoho zajímavého, nejen zábavu na lyžích, ale i možnosti lázeňských wellness procedur nebo ochutnávání regionálních specialit místní kuchyně. Ostatní místa v údolí Val di Fiemme jsou neméně zajímavá a určitě též stojí za návštěvu. Kryté bazény, zimní stadión anebo venkovní kluziště budou určitě vítaným zpestřením vaší zimní dovolené.
Komfortní hotely a jiné možnosti ubytování se nacházejí přímo před městečkem.

Carano je typická alpská vesnice, která nabízí svým hostům ta nejmodernější zařízení, i když se tu silně dbá na dávné místní tradice. Například tu udržují dlouholetou tradici karnevalu. Každé čtyři roky se zde koná tradiční průvod, kdy účastníci nesou vlajky jednotlivých míst a přitom se oslavuje svátek slunovratu.
Fleimstal je také znám tamními, krásně malovanými domy. V 18. století tady vznikla vlastní malířská škola, která byla silně ovlivněna Benátkami a Brixenem. Působilo tu opravdu mnoho významných umělců, včetně Cristoforo Unterbergera.

Geografie: 

Místo

Carano 46° 17' 32.9388" N, 11° 26' 25.3716" E
Location

Val di Fiemme na FB