Jste zde

Domů » Léto

Dovolená na kole

Molina di Fiemme - zámek
Autor: photolupi

Túra na kole

Oblast Val di Fiemme skýtá milovníkům jízdy na kole nejenom trať Marcialonga Cycling s celkovou délkou 185 km. Pro koho je ale tato cyklistická trasa plná superlativů příliš dlouhá, má tady k dispozici mnoho poněkud příjemnějších alternativ.

Na Val di Fiemme je nádherný pohled i z legendárního pohoří Dolomity, kdy šlápnete do pedálů a vyrazíte kolem místních potoků a říček, přes louky a snad až nahoru k některému průsmyku. Italské údolí je perfektní místo pro vášnivé cyklisty!

V následujících řádcích je jen stručná zmínka o jedné z cyklistických tratí, která vede z městečka Molina di Fiemme do Tesera. Na více než 17 km jsou cyklisté nuceni překonat celkové převýšení asi 230 m, tedy po pravdě řečeno, nic moc. Profesionální cyklisté říkají, že je to jen taková jízda pro radost.

Průběh trasy

Tato trasa začíná v městečku Molina di Fiemme na levém břehu řeky Avisio. Pojedete po lesní cestě kolem hráze, pak přijedete k silnici a po ní pokračujete přes Val Calamento na Borgo Valsugana.

Pak pojedeme po šotolinových cestách do Cascaty na konci údolí Val Moena a dál, až do Masi di Cavalese. Odtud se vydáte po bývalé železniční trati a dostanete se až ke krásnému jezeru Tesero. Tam si chvíli můžete odpočinout a nazpět se svézt třeba autobusem.

Bikepark Cermis

Ve Val di Fiemme si ale nemusíte užívat na kole jenom od jednoho horského průsmyku ke druhému, je zde i mnoho jiných atrakcí. Co takhle nová downhill trasa v Cermisu u Cavalese?

Tato trať má všechno je dlouhá 4 km a celkové převýšení má 430 metrů. Nahoru k výchozímu bodu do nadmořské výšky 1.280 m se dostanete lanovkou Cavalese – Fondovalle - Doss Laresi. Dolů pak sjedete až do nadmořské výšky 850 m po náročném sjezdu downhill-parcours, který má být snad ještě v příštích letech rozšířen o nějaké prvky northshore a skoky.

Kromě downhillu vám ale Bikepark Cermis může nabídnout i tzv. Family-Line pro začátečníky a děti, a zábavnou trať Fun na sjezdovce Olimpia 3, kde se nachází i poslední část tréninkové školy MTB.

Bikepark je otevřen během léta od poloviny června do poloviny září. Ceny za použití lanovek jsou tady vcelku přiměřené: 1 cesta lanovkou stojí asi € 3 a jednodenní vstupenka přijde zhruba na 10 €.

Místo

Molina di Fiemme 46° 16' 56.1" N, 11° 26' 6.648" E
Location

Val di Fiemme na FB