Jste zde

Domů » Léto

Letní dovolená v přírodě, 2. část

Val di Fiemme - horská skupina Pale di San Martino
Autor: gengish

Pěší turistika ve Val di Fiemme spojená s absolutní svobodou a bezpečností pod majestátní horskou skupinou Palogruppe je skutečně dokonale ohromující!

Bellamonte se nachází v samém srdci přírodního parku Parco Naturale Paneveggio horské skupiny Pale di San Martino a je to skutečná oáza uprostřed přírody, doslova ideální výchozí bod k výletům a za pěší turistikou do přírodního parku a k okolním horským vrcholkům, jako jsou Colbricon, Cece anebo Cauriol.

Přepravní zařízení jsou tu otevřená pro návštěvníky od začátku června až do září. Sedačkové lanovky Castelir / Le Fassane a Le Fassane / La Morea rychle a bezpečně dopraví návštěvníky až na samý vrcholek hory, odkud je pak překrásný výhled a vy se poté můžete vydat na cestu přes jedlové lesy tamní nedotčenou přírodou.

V červnu, červenci a v září je používání veškerých tamějších kabinkových i sedačkových lanovek zdarma, a tak se doslova každý může bez nějakých problémů kochat zdejší skutečně úžasnou krajinou.

U horních stanic zmíněných lanovek začínají poměrně lehké turistické stezky, které se hodí i pro výlety s dětmi. Na slunných terasách si pak můžete dopřát jednoduché, ale zdravé jídlo, abyste trochu poznali i místní kuchyni.

Na horách ve Val di Fiemme také můžete díky vlastnictví karty Panoramapas využívat všechny v létě otevřené lanovky, a to od Marmolady až po Pordoi a Sassolungo, od Rosengartenu až do Costabelly a Monzoni. Panoramapas vám umožní také bezplatné využívání veřejné dopravy. Zmíněnou kartu si můžete zakoupit u pokladen lanovek, jejich platnost je různá, 3, 6, 7 anebo 13 dní.

Vysokohorské pastviny u Lusie slouží v létě k pěkným procházkám zelenou přírodou. Z velkého a pohodlného parkoviště u horní stanice lanovky Lusia se můžete rychle dostat na vrcholek hory a k horské chatě Valbona s velkou sluneční terasou, a obdivovat strmé horské svahy i husté lesy.

Po dni stráveném na čerstvém vzduchu v nadmořské výšce 1.550 až 2.745 m si dozajista zasloužíte nějakou tu lahodnou specialitu přímo z à-la-carte menu nebo čerstvě upečenou pizzu v jedné z místních restaurací a horských chat, abyste mohli načerpat nové síly na další výpravy.

Místo

Stanice lanovky v Bellamonte 46° 18' 40.536" N, 11° 40' 26.8572" E
Location

Val di Fiemme na FB