Jste zde

Domů » Val di Fiemme

Letní zábava pro malé i velké, 1. část

Alpská horská dráha

Místo: Predazzo

Alpine Coaster Gardonè ve středisku Predazzo znamená akční zábavu jak v létě, tak v zimě. Nejdříve vás vytáhnou nahoru a pak už jen jedete dolů, do 90° prudkých zatáček, rovně a pak ještě jednou kolem své osy. To je bobová dráha v Predazzu, ve Val di Fiemme.

Vzhledem ke střemhlavým zatáčkám, k úsekům s klesáním 28 %, strmým zatáčkám, které snad nikdy nekončí a k délce téměř 1 km, tady lezou oči z důlků nejen dětem, ale i dospělým. A co se účastníkům obzvlášť líbí: dráha se nachází v lesích Latemaru a je otevřena v létě i v zimě. Zdejší otevírací doba se shoduje s otevírací dobou kabinkové lanovky z Predazza do Gardonè (1.650 m).

Horská dráha jezdí jako dvojbob, obzvláště pro malé děti je tak bezpečnější, když jim za zády sedí někdo důvěryhodný a o to více, když se přitom řítí takovou rychlostí. Jen tak si mohou děti plně vychutnat jízdu na Alpine Coasteru a ještě se tím i bavit.

Technická data

Délka: 980 metrů
Maximální klesání: 28,2%
Kapacita: 500 osob / hodinu
Nejvyšší rychlost: 40 km / hod.

Lanové centrum Avisio

Místo: Cavalese

Napnuté nervy a třesoucí se kolena: Kdo se někdy pohyboval ve vzdušných výškách a na nejisté půdě, ví, co máme asi na mysli. Z radosti z výšky, z adrenalinu a z radosti, když jsme provedli něco, čeho jsme se do té doby ještě předtím nikdy neodvážili. Tyto pocity si zde může zakusit každý, aniž by nutně musel být horolezcem. Jde o lanové centrum Avisio Park v Cavalese.

Maximální výška, v níž se po lanech můžete nad zemí pohybovat, je tu 12 metrů a zajištění tady probíhá díky lanovému visutému mostu, nataženým lanům a dřevěným konstrukcím. Pohyblivé dřevěné bloky pak umožňují cestu od jednoho stromu ke druhému. Každý parkúr nabízí nějaké jiné vzrušení a výzvu.

Pro děti jsou tu samozřejmě k dispozici dráhy nižší a jejich výška se pomalu a jistě postupně zvětšuje. Pro rodinnou dovolenou je takovýto výlet na vysoká lana v Avisiu přímo ideální. Každý zde najde svou ideální trasu, každý si může vybrat něco, co bezpochyby sám zvládne, a co je obzvláště důležité, můžete si navzájem za všech okolností pomáhat a podporovat, pokud to tedy bude vůbec nutné.

V lanovém centru se nic neděje náhodou. Než přejdete na start některé trasy, budete důkladně poučeni vyškoleným personálem o bezpečnostním systému, a pokud by snad nastaly jakékoliv vážné problémy, je tady vždycky někdo nablízku a v případě nouze je takovýto účastník bezpečně z výšky sundán. V každém případě byste měli strávit alespoň jeden den na vysokých lanech v Avisio Parku ve Val di Fiemme. Prý je to opravdu legrace!

Geografie: 

Místo

Alpská horská dráha, Predazzo 46° 19' 46.5672" N, 11° 36' 13.0032" E
Location

Val di Fiemme na FB