Jste zde

Domů » Val di Fiemme

Letní zábava pro malé i velké, 2. část

Krásná krajina kolem Ziano di Fiemme

Dobrodružný park Areopark

Místo: Ziano di Fiemme

Jít spolu s dětmi někam do vysokých hor v sobě skrývá vždy nějaké to riziko. Co když budou třeba trpět závratí nebo se budou bát výšek? Aby se dětem dostalo trochu praxe, a to zejména nějakou hravou a zábavnou formou, a aby si také otestovali svou vlastní odvahu, je v Dolomitech zřízeno několik dobrodružných parků. Jedním z nich je i Areopark v Ziano di Fiemme, v údolí Val di Fiemme.

Do parku se můžete vypravit pouze s odpovídajícím vybavením, tedy s přilbou, s lezeckou výstrojí a v dobrých botách. Úplně nejdřív vás ovšem v Areoparku čeká krátké odborné proškolení.

Rodiče a děti se tam dozvědí, jak se úspěšně vypořádat se všemi těmi bezpečnostními vymoženostmi, než se budou moci vydat do výšek. Po úspěšném absolvování oněch poučení pak již nic nebrání tomu, abyste se vypravili vyzkoušet to lany zabezpečené potěšení!

Na náročném parkúru se do popředí dostávají otázky koncentrace, zručnosti a odvahy. Nejvyšší část se totiž nachází ve výšce 10 metrů a současně se tudy překonává zuřící horský potok Avisio. Je to ostatně podobné jako na trasách "Attraversata" a "Junior".

Trasy:

• Mini Baby (velmi snadné): Pro děti od 3 do 6 let, osm různých překážek je nutno překonat ve výšce 70 - 100 cm za doprovodu dospělé osoby.

• Baby Ragazzi (lehké): Pro děti starší 6 let a vyšší než 110 cm, 8 různých překážek ve výšce 2 - 3 metry.

• Attraversata (snadné): 60 m dlouhá plovoucí dráha přes potok Avisio, pro děti od 6 let.

• Junior (snadné). Pro osoby s výškou nad 120 cm, parkúr je ve výšce 4 - 8 m, včetně plovoucí dráhy nad říčkou Avisio.

• Senior (středně obtížné): Překážková dráha s 23 různými překážkami ve výšce 4 až 10 m, včetně 60 m dlouhého plovoucího přechodu přes Avisio.

Bližší informace vám podá Turistická kancelář v Ziano di Fiemme.

Dětská školka

Místo: Alpe Lusia - Bellamonte

Kinderheim Bellamonte "La Tana degli Gnomi" (Dům trpaslíků) nabízí denně širokou škálu všech možných zábavních akcí pro děti. Děti se tam mohou věnovat různým tvůrčím dílničkám, hrám, vaření, make-upu, příběhům o lese, trpaslících a horách, jakož i činnostem spojenými s ročními obdobími a slavnostmi.

Podrobný program "Domu trpaslíků" bývá zveřejňován na celý týden a denně nabízí velmi pestrý program pro děti. Strategická poloha přímo u lyžařských vleků Val di Fiemme pak v zimě velice usnadňuje přístup k této dětské školce.

Geografie: 

Místo

Areopark, Ziano di Fiemme 46° 17' 9.0996" N, 11° 34' 3.7776" E
Location

Val di Fiemme na FB