Jste zde

Domů » Zima

Mistrovství světa 2013, 1. část

Val di Fiemme - zimní krajina
Autor: blog100days

Campionati mondiali di sci nordico 2013

Termín: 20. února - 3. března 2013

Italské Val di Fiemme se nazývá centrem běhu na lyžích a letos již potřetí se zde koná mistrovství světa v severském lyžování mezinárodní lyžařské organizace FIS.

Organizační výbor mistrovství světa v severském lyžování hodnotil různé nápady a projekty, aby bylo této důležité sportovní akci poskytnuto perfektní sportovní zázemí, a aby byly zajištěny atraktivní doprovodné akce a vytvořena efektivní dopravní síť.

Pala Fiemme, kde budou působit sdělovací média, bylo kompletně zrenovováno spolu se stadiónem pro skoky na lyžích Trampolino dal Ben ve městě Predazzo i se střediskem běžkařského sportu u jezera Lago di Tesero.

Tohoto mistrovství světa se zúčastní více než 60 týmů z 5 kontinentů. Kromě 36 evropských tu bude i 12 asijských, 3 africké a 5 jihoamerických týmů a závodníci z Austrálie a z Nového Zélandu.

Val di Fiemme je považováno po celém světě za skvělého organizátora takovéto události zásadního významu. Mistrovství světa v severském lyžování se zde totiž konalo již v letech 1991 a 2003. Tento opravdu velkolepý podnik zajišťuje i více než 1100 dobrovolníků, kteří tu, jako již obvykle, pracují s naprostým nadšením.

Zájem o tento sportovní podnik neustále roste i díky originálnímu programu, který je velice bohatý na nejrůznější doprovodné akce. Každodenně se v Cavalese pořádá průvod fanoušků, bývají tu koncerty a plno zábavy pro děti. Zkrátka Val di Fiemme je připraveno, aby celé akci nic nechybělo.

Nikdy zde nechybí ani typické regionální speciality k ochutnávání: špek, salám, sýr, typické zákusky, cukrovinky, likéry anebo vína z Trentina.
Celkem tucet koncertů je připraveno pro všechny zájemce o hudbu z časů skupin Beatles, Queen nebo Abba. Dva mezinárodně uznávaní DJ‘s nastaví bezpochyby tu nejvyšší úroveň a další koncerty oživí celkovou atmosféru během slavnostního předávání cen vítězům.

Mezi další doprovodné akce patří South Nordic Festival, Fiemme Arena, Winterfest, dvě "Zelené noci" a další akce. Každý večer se bude konat předávání cen na náměstí Piazza Campioni v Cavalese a nezbytná velká párty.

Mistrovství světa bez bariér

Poprvé tu nebudou během severského mistrovství světa vůbec žádné architektonické bariéry. Stadióny v Lago di Teseru i v Predazzu získaly osvědčení "Fiemme Accessibile" a byly upraven tak, že se tam mohou sledovat všechny závody i vedlejší akce bez jakýchkoliv stavebních bariér.

Tato opatření jsou součástí velkého projektu, který zahrnuje ve Val di Fiemme nejenom usnadnění přístupu všem zdravotně postiženým, ale i turistům a hostům, kteří trpí alergiemi a potravinovou intolerancí, takže se mohou opravdu všichni těšit na příjemný pobyt v údolí.

Místo

Trampolino dal Ben, Predazzo 46° 19' 47.5536" N, 11° 36' 20.5344" E
Location

Val di Fiemme na FB