Jste zde

Domů » Zima

Rosengarten - Latemar

Italská oblast Rosengarten - Latemar
Autor: altoadige

Prázdninová oblast Rosengarten - Latemar se nachází mezi Jižním Tyrolskem, Val di Fiemme a Val di Fassa v Trentinu a zdaleka tu nejsou jen fantasticky kouzelné západy slunce.

Obce Deutschnofen a Welschnofen jsou hlavními místy prázdninového regionu. V zadní části údolí Eggental, asi 20 km od Bolzana, je region přístupný po státní silnici SS 241, lépe známé jako "Dolomitská silnice".

Pokud se má popsat oblast Rosengarten - Latemar pouze jedním adjektivem, tak to bude určitě slovo nebeská. Krajina s opravdu magickou atmosférou, obzvláště při západu slunce, a pak mnoho půvabných městeček, které jsou tu roztroušeny kolem nádherných hor Dolomitů.

O krajině také vypráví jedna legenda, podle které prý kdysi žil na Rosengartenu král trpaslíků Laurin a v návalu zoufalství tuto horu proklel, aby již nikdo neviděl jeho kvetoucí růžovou zahradu, a to ani ve dne, ani v noci.

Ale král Laurin zapomněl na západ slunce. Jakmile totiž slunce při svém západu obarví celé pohoří růžovou až ohnivě červenou barvou, je to opravdu dech beroucí pohled.

Pro aktivní rekreanty je zde celá řada příležitostí ke sportování. Jízda na horském kole, turistika, horolezectví, sjezdové lyžování i běh na lyžích. Zkrátka, všude v okolí je toho opravdu hodně co dělat! Ani golfisté nebudou zklamáni.

V údolí narazíte na obce Deutschnofen, Welschnofen, Tiers a Steinegg. Ve všech těchto prázdninových destinacích jsou přímo skvělé lyžařské podmínky a perfektní dostupnost vleky a lanovkami. Je odtud bezvadné spojení do lyžařského areálu Carezza a do Obereggenu.

Lyžování a výlety na sněžnicích jsou pochopitelně nezapomenutelnými zážitky, obzvláště když zůstanete venku až do večera, a budete nadšeně pozorovat pohádkově krásné červené zabarvení Dolomitů při západu slunce!

U jezera Karersee je možné v krásně položeném Golfclubu při dobrém počasí strávit třeba celý den. Horský hřbet Latemarkette se zrcadlí v jezeře a v Golfclubu mají to vůbec nejstarší 18-ti jamkové golfové hřiště v celém Jižním Tyrolsku.

Rozlehlá oblast kolem jezera Carezza, která sahá svými loukami a lesy až k horskému masivu Rosengarten, Latemaru a průsmyku Karerpass, je skvělou oblastí pro cyklisty. Jedinečná poloha v srdci Dolomit, stejně jako ideální podmínky, tak dělají oblast atraktivní nejen v létě ale i v zimě. Lyžařské vleky a lanovky určené v zimě pro lyžaře využívají v létě cyklisté, aby překonali alespoň část převýšení a dostali se pod majestátní vrcholky Dolomit.

Oblast Rosengarten - Latemar - jezero Karersee
Autor: altoadige

Místo

Golf Club Carezza 46° 24' 27.0828" N, 11° 35' 40.9056" E
Location

Val di Fiemme na FB