Jste zde

Domů » Val di Fiemme

Skipasy

Val di Fiemme - jedna ze sjezdovek

Skipas "Val di Fiemme - Obereggen" platí v celkem šesti lyžařských střediscích, v Alpe Cermis, Alpe Luisa-Bellamonte, Jochgrimm, Lavazé, Passo Rolle a ve Ski Center Latemar. Vyznavači zimních sportů tak mají velký výběr sjezdovek různých úrovní obtížnosti, je tu celkem na 100 km sjezdovek v nadmořské výšce 860 - 2388 m. Příznivci zimních sportů se na vrcholky pohodlně dostanou pomocí 45 lyžařských vleků a lanovek.

Pro začátečníky je nejlepší vystartovat na lyžích na slunných jižních svazích areálu Alpe Luisa. Zkušení lyžařci zase zřejmě uvítají opravdu strmý sešup po černé sjezdovce Olimpia na Alpe Cermis nad střediskem Cavalese. Její celkové převýšení je 1390 m, celá trať je dlouhá 7,2 km a končí až dole v údolí. Pro snowboardisty a milovníky freestylu je zde připraveno několik snowparků, např. v oblasti Ski Center Latemar, s obvyklými tably, raily, jumpy a s jednou U rampou. Dokonce i příznivci stylu freeride naleznou ve zdejším sněhovém zimním ráji to pravé potěšení. K dispozici je všem zájemcům také bezplatný skibus pendlující mezi jednotlivými místy a lyžařskými areály údolí Val di Fiemme.

Skipas "Dolomiti Superski" platí celkem ve 12 lyžařských oblastech a nabízí k využití lyžařské areály s mnoha superlativy. Jinými slovy je možné využít na 1242 km sjezdových tratí a 471 lanovek a lyžařských vleků! Speciální atrakcí je slavná "Sella Ronda", 40 km dlouhý celodenní okruh na běžkách kolem horského masivu Sella, včetně možnosti využívání lyžařských vleků.

V italských Dolomitech jsou podmínky pro zimní sporty opravdu ideální! Báječné freeridové jízdy, četné běžkařské tratě, nádherné snowparky a osvětlené sjezdovky pro noční lyžování doplňují již tak vynikající zdejší nabídku. Celý obraz zdejšího regionu je korunován řadou restaurací a horských chat, 80 procenty slunečných dní a velmi nízkou vlhkostí vzduchu, která umožňuje, podle mínění odborníků, vznik prašanu. K tomu ještě tvoří horské masivy až neskutečně působivou kulisu, takže v červnu 2009 došlo k zápisu tohoto lyžařského území na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Geografie: 

Val di Fiemme na FB