Jste zde

Domů » Predazzo

Skokanský stadión v Predazzu

Predazzo - skokanský můstek Trampolino dal Ben

Skokanský stadión Trampolino dal Ben

Jeden z nejlepších lyžařských skokanských stadiónů na světě s malými a velkými můstky

Na okraji městečka Predazzo ve Val di Fiemme stojí impozantní stadión Trampolino dal Ben. Otevřen byl v roce 1990 při závodech Světového poháru a od těch dob je místem konání celé řady nejrůznějších národních a mezinárodních soutěží ve skoku na lyžích.

Jak italské, tak i zahraniční týmy využívají zdejší skokanské můstky pro své tréninky. Velmi často je vidět při projíždění kolem skokanského můstku v blízkosti hlavní silnice, jak tam skokani na lyžích tvrdě trénují své skoky.

Za ty nejdůležitější závody ve skocích na lyžích se bezesporu považují mistrovství světa ve skocích a mistrovství světa v severské kombinaci v letech 1991 a 2003.

Na můstcích se také v nepravidelných intervalech konají Světové poháry, dříve také některé letní Grand Prix. Rekord na můstcích drží od 28. února 2013 Eric Frenzel, který při mistrovství světa skočil na 138,5 m.

Přiřazením konání dalšího mistrovství světa v severské kombinaci pro rok 2013, které bylo učiněno v květnu 2008, dostal tento lyžařský skokanský stadión další mohutný impuls ke svému rozvoji.

Bylo tu samozřejmě provedeno mnoho rekonstrukčních prací a mimo jiné došlo k rozšířením tiskové haly a konferenčních místností, postavili tu nové kanceláře pro Marcialongu i FIS, nové prostory pro VIP, fitness centrum, skladovací prostory, garáže pro vozidla upravující sněhové plochy a chladicí systém pro perfektní udržování sjezdové stopy při skocích na lyžích.

Došlo také k rekonstrukci skokanského můstku HS 67, byla opravena věž pro rozhodčí a zmodernizována zasněžovací a osvětlovací zařízení. Veškeré renovace byly provedeny s co největší pečlivostí a naprosto v souladu s ekologickými principy. Tak se stal zdejší stadión pro skoky na lyžích opravdu důstojným a vhodným místem pro konání závodů před očekávaným šampionátem.

Zvláštní pozornost byla věnována opravdu velkoryse pojatému parkovišti, tribunám pro diváky po obou stranách skokanského můstku, umístěným na přírodní svahy, i na prostor pro diváky a cementové tribuny u doskočiště. Stadión pojme celkově 15.000 diváků.

Informace:

• skáče se jak v létě, tak v zimě
• skokanské můstky pro dospělé: 2
• skokanské můstky pro mládež: 3
• kritický bod pro dospělé: 120 m
• kritický bod pro mládež: 60 m

Geografie: 

Místo

Trampolino dal Ben, Predazzo 46° 19' 48.2484" N, 11° 36' 19.8396" E
Location

Val di Fiemme na FB