Jste zde

Domů » Bellamonte

Snowparky

Morea Snowpark

Tento snowpark se nachází ve Val di Fiemme, na klidném a slunném místě jižního svahu v lyžařském areálu Alpe di Lusia, v nadmořské výšce cca 1.970 m.

Z Moeny vyjedete kabinkovou lanovkou do "Le Cune" a sjedete na lyžích do Castelier (Bellamonte), odkud vede sedačková lanovka Le Fassane - La Morea do parku.

Morea Snowpark o délce asi 900 metrů byl navržen tak, aby se přizpůsobil všem úrovním, se zvláštním zřetelem na bezpečnost jezdců.

V nedávné době došlo k rozšíření parku o 250 metrů, bylo změněno několik tablů a přidány nové raily, včetně 6 metrů dlouhého straightboxu a 8 metrů dlouhého double-kinked-boxu, stejně jako několika konstrukcí ze dřeva. Tato nová oblast se jmenuje Moreastreet Park.

Jsou zde ale jinak prvky, které jsou vhodné pro všechny úrovně, od začátečníků až po profesionály. Díky speciálnímu uspořádání je v parku možné většinu prvků absolvovat postupně: mezi kickery a boxy může být provedeno v řadě až 17 prvků.

K dispozici je cca 13 tablů, 12 boxů, 3 raily, 4 wood boxy, 1 up&down-box, 2 picnic tably, 2 wally, 1 straightbox, 1 double-kinked-box a 10 jumpů.

Původní motivací pro zřízení Morea snowparku bylo, aby byl snowboarding v Itálii zviditelněn, přičemž byl vždy kladen důraz na bezpečnost všech jezdců.

Ve snowparku se koná také mnoho freestylových akcí. Proto i letos bude na místě tým "Swario Freeski", který byl vybrán po předchozích úspěších a vy si pod jejich vedením můžete vylepšit vaši úroveň.

Snowpark Pampeago - Obereggen (2.030 m)

Další park ve Val di Fiemme, snowpark v Obereggenu, oslavil již 20. výročí svého založení a překvapil tak své návštěvníky řadou novinek. Kromě tří známých linů (Easy, Medium, Pro), které jsou kompletně udržovány týmem z F-TECH Crew, čekalo na snowboardisty a freestylisty jedna z nejlepších halfpipe v Itálii a řada dalších skvělých nových prvků.

Absolutní vrcholem k výročí byl ale nový "Starship", což je pyramida uprostřed snowparku. Ale to není všechno! K 20. výročí čekalo na jezdce ještě mnohem více.

Byl vybudován i nový Nightpark s umělým osvětlením. Podél sjezdovky Obereggen (2A) čekají na snowboardisty a freestylisty třikrát týdně (úterý, čtvrtek a pátek, 19 - 22 hodin) různé "jib-session" se zbrusu novými překážkami. Také během dne zůstává park otevřen a pro noční lyžování je vždy čerstvě upraven.

Dokonce i na začátečníky tady mysleli. Hravou formou a s pomocí dovednostních cvičení si můžete svoje první triky vyzkoušet v Kids Parku. Ještě více zábavy vás čeká ve Family Fun Line.

Snowpark Obereggen se stal skutečně významným místem setkávání snowboardistů a vyznavačů freestylu. Park se může pochlubit celkem 30 překážkami, U-rampou a boardercrossovou sjezdovkou.

U-rampa je tady každý rok kompletně odborně připravována a je 3x týdně důkladně přezkušována. Objevíte ji na sjezdovce "Toler", asi 200 m od snowparku.

Další místní atrakci jsou pak tratě s hlubokým sněhem a boardercross-parcour, hned vedle U-rampy. Můžete si tu užívat nejrůznější skoky, jízdy v boulích i prudké zatáčky.

Místo

Morea Snowpark 46° 19' 15.672" N, 11° 41' 48.6132" E
Location

Val di Fiemme na FB