Jste zde

Domů » Val di Fiemme

Val di Fiemme a zima, 1. část

Část údolí Val di Fiemme

Italské údolí Val di Fiemme se rozprostírá v délce 35 km v severozápadní části Trentina. Nádhernou horskou krajinu a vesničky odrážející trentinskou kulturu, najdete právě v tomto údolí. Jako stvořené je jak pro lyžařskou dovolenou, tak i pro poznávání přírodních krás.
Na horských svazích narazíte na mnoho lyžařských středisek s širokou paletou různých sjezdovek. Snowboardisté i lyžaři si tady přijdou jistě na své. Kdo ale dává přednost něčemu jinému a klidnějšímu, může se rozhodnout poznávat krajinu během procházek nebo při jízdě na saních tažených koňmi. Zimních sportů si tu můžete užít do sytosti, mezi ty nejoblíbenější patří bezesporu bruslení nebo sáňkování.

Zimní sporty zaujímají ve Val di Fiemme nejvyšší prioritu, ve stínu kouzelných a mohutných vrcholků Dolomitů tady každou zimu vypukne opravdu atraktivní lyžařský kolotoč. Pokud se podíváte na zdejší horské svahy, všude je vidět spousta lyžařů a snowboardistů. Existuje tady mnoho lyžařských areálů s různými sjezdovkami.

Více než 50 moderních vleků a lanovek umožňuje přístup do sousedních lyžařských areálů, do Alpe Cermis, do Ski Center Latemar, Bellamonte - Alpe Lusia, Rolle a Lavazè - Oclini. Například na vrcholku Alpe Lusia se rozprostírá rozsáhlý a slunný skiareál, většinou s mírnými až středně obtížnými svahy. Vynikající je pak Moena s několika rychlými sjezdovkami a s neupravovanými tratěmi v hlubokém sněhu. Stále tu pendlují skibusy, které jezdí nepřetržitě po celý den a nabízejí lyžařům okružní jízdy po okolí v celém zimním období.

Od prosince do dubna je zde skvěle přichystáno více než 100 km sjezdovek. Lyžařské středisko Val di Fiemme je všeobecně považováno za místo, kde je sněhová pokrývka v zimních měsících prakticky jistá. V případě potřeby spustí provozovatelé sjezdovek svá zasněžovací zařízení a o sníh je postaráno, i když právě v tu chvíli počasí nepřeje.

Rozsáhlé a široké sjezdovky vedou místy, odkud se dá pozorovat panorama zdejšího rozeklaného pohoří směrem do údolí. Vynikající kvalita sněhu splní dozajista každé vaše přání, tolik dní slunečního svitu ročně jen těžko najdete v jiné vysokohorské oblasti. Zkrátka zde určitě zažijete přímo fantastickou lyžařskou dovolenou, doprovázenou modrým nebem, příjemnou teplotou a úchvatnými výhledy!

Geografie: 

Místo

Bellamonte 46° 18' 46.8972" N, 11° 39' 46.1376" E
Location

Val di Fiemme na FB