Jste zde

Domů » Bellamonte

Zimní dovolená v Bellamonte

Bellamonte a okolní krajina v zimě

Val di Fiemme je jedním z nejdůležitějších míst pro holdování zimním sportům v celé Itálii. Najdete jej mezi vrcholky Dolomitů, řetězcem pohoří Lagorai, horskou skupinou Latemar a horskou skupinou Pala.

Celé údolí i se svými okouzlujícími městy a městečky se vyznačuje typickou pohostinností, ale především obrovským rozsahem sportovních příležitostí. Každý rok se zde konají četné sportovní akce, jako např. závody na běžkách organizované FIS "Marcialonga". Již dvakrát tento kraj hostil mistrovství v běhu na lyžích.

Není divu, že je údolí Val di Fiemme nazýváno kolébkou běžkařského lyžování. A Bellamonte? To je brána do Dolomitů! Hezká horská vesnice s asi 200 obyvateli je součástí obce Predazzo v údolí Val di Fiemme.

Je obklopena horským řetězcem Lagorai a pohořím Pale di San Martino a nachází se v nadmořské výšce 1.373 metrů na horské terase v údolí Travignolo. Místo je známé svými charakteristickými seníky, postavenými ze dřeva a z kamene, tzv. "tabià".

Tři sedačkové lanovky vedou z Bellamonte nahoru do lyžařského areálu Trevalli, jenž sestává z lyžařských středisek Alpe Lusia, Passo San Pellegrino a Ski Area di Falcade. Najdete zde další lyžařské vleky, lanovky a sjezdovky vynikající kvality o celkové délce několika desítek kilometrů.

Sjezdové tratě jsou všech stupňů obtížnosti a všechny jsou vhodné i pro snowboardisty. Kromě toho tu narazíte ještě na více než 60 km běžkařských bílých stop. Umělé zasněžování zaručuje sníh po celou sezónu.

Pro děti je zde připraven dětský klub pod vedením lyžařské školy z Moeny, lyžařský areál "Trevalli" je totiž dobře přístupný i ze sousedního střediska Moena.

Ve večerních hodinách byste si neměli nechat ujít návštěvu některé z tamějších restaurací nebo původních horských chat a ochutnat některé typické regionální pokrmy. Pohostinnost vládne celému Val di Fiemme, ovšem ve sněžném baru si milovníci aprés-ski přijdou dokonale na své.

Hosté horské vesnice Bellamonte mají k dispozici i kluziště, zimní stadión i tenisové kurty, zkrátka celou škálu různých zpestření svého zimního pobytu. Okolní krajina je ideálním místem k procházkám po lese a k výletům romantickou zimní krajinou.

Svojí dovolenou můžete strávit i v sousedních, také velmi atraktivních místech, v lyžařských areálech Fiemme Carano anebo Cavalese. I ostatní místa v údolí jsou velmi pěkná a jsou častými cíly mnoha výletů.

Geografie: 

Místo

Bellamonte 46° 18' 46.8576" N, 11° 39' 46.8036" E
Location

Val di Fiemme na FB