Jste zde

Domů » Tesero

Zimní dovolená v Teseru

Vesnička Tesero se nachází na jedné slunné terase naproti řetězci pohoří Lagorai v italském údolí Val di Fiemme. Návštěvníci oceňují zejména tamější původní stav, nádherné přírodní prostředí a pak hlavně 300 dnů slunečního svitu ročně. Výhodně položené městečko jižní straně Alp je domovem přibližně 2700 obyvatel.

Návštěvníci profitují v zimním období hlavně z výhodné polohy Tesera uprostřed lyžařského areálu "Ski Center Latemar - Obereggen". Tato rozsáhlá oblast sahá od Pampeaga přes Predazzo až na Obereggen a nabízí svým návštěvníkům na 44 kilometrů sjezdovek a maximální potěšení z lyžování. Do lyžařského areálu umožňuje snadný přístup 18 moderních lyžařských vleků a lanovek. Zimní dovolená v italském Teseru je prostě skvělá a údolí Val di Fiemme je nádherné!

Snowboardisté mají ve snowboardovém funparku k dispozici svou oblíbenou U-rampu. Několikrát v týdnu se na sjezdovce v Oberholzu koná noční lyžování a sáňkování. Další super akcí lyžařského areálu Latemar – Obereggen je pak každé úterý večer, kdy si zájemci mohou vyzkoušet zdarma během nočního lyžování ty nejnovější lyže od firmy Salomon! Kromě toho se může tento lyžařský areál ještě pochlubit čtyřmi sáňkařskými drahami s různými úrovněmi obtížnosti.

Na ty nejmenší zimní hosty tady čeká "Bruno", zábavní dětský park s mírnou sjezdovkou, s dětským kolotočem, obřími draky a s magickými vlnami.
Přímo se tu nabízí množství skvělých příležitostí k různým alternativám. Ze střediska Tesero se lze bez potíží přesunout buď do "Ski Center Latemaru" nebo pokračovat na Alpe Cermis, kde panují na tamních sjezdovkách ty nejlepší podmínky.

Ani běžkaři nebudou v Teseru o nic ochuzeni. Populární běžkařské centrum u Lago di Tesera nabízí široký výběr různých běžkařských tratí. V roce 1991 a 2003 se zde dokonce konalo mistrovství světa v klasickém lyžování. Zimní dovolená v Teseru bude pro vás opravdovým zážitkem, jako ostatně i na jiných místech v italském Val di Fiemme!

Ohromující horskou krajinu lyžařské oblasti Latemar - Obereggen ostatně můžete pozorovat i ze vzduchu – v rámci okružního letu vrtulníkem! Atraktivní hotely a pohodlné penziony se nacházejí přímo ve městě. I ostatní místa ve Val di Fiemme jsou velmi příjemnými cíli výletů. Například Cavalese je odtud vzdáleno pouhých 5 km. Zimní dovolená v Teseru, to je perfektní pobyt v krásném italském Val di Fiemme.

Geografie: 

Místo

Tesero 46° 17' 20.976" N, 11° 30' 40.3632" E
Location

Val di Fiemme na FB