Jste zde

Domů » Nova Ponente / Deutschnofen

Deutschnofen

Deutschnofen (italsky Nova Ponente) se nachází podobně jako Welschnofen v jihotyrolském údolí Eggental a je obklopen nádhernou kulisou hor Rosengarten nebo Latemar.

Obec s téměř 4 tisíci obyvateli se skládá z místních částí Petersberg, Eggen (St. Nikolaus) a Obereggen, a rozkládá se v nadmořské výšce 418 - 2.799 metrů.

Kromě toho patří k takzvaným "Alpským perlám" (Alpine Pearls), které mj. zahrnuje Interlaken ve Švýcarsku nebo Berchtesgaden v Německu.

V létě je obec ideálním výchozím bodem pro příjemné procházky s malým výškovým rozdílem. Každý týden se zde konají i tématické procházky, např. za bylinkami a květinami nebo geologické, a také nordic walkingové túry.

Díky místní autobusové dopravě se ale dostanete i k mnoha jiným výchozím bodům ve Val di Fiemme pro další krásné výlety. Vášniví cyklisté si zde také přijdou na své, stejně jako horolezeci.

Mezi další letní aktivity se řadí třeba jízda na koni. Kdo rád sportuje v úchvatné přírodě, vybere si určitě právě městečko Deutschnofen za svůj cíl.

Přidáte-li ještě výběr ubytování z hotelů, penzionů a apartmánů s nabídkou wellness, stejně jako pohostinnost místních obyvatel, jasně vám pak z toho vyjde přímo ideální dovolená snů.

Deutschnofen je častým cílem mnoha návštěvníků i v zimě. Je to především díky blízkosti lyžařského areálu Ski Center Latemar, který je vzdálený jen cca 7 km. Do městečka Obereggen jezdí každou hodinu skibus.

To ale nabízí mnohem více než jenom 50 km sjezdovek pro lyžaře a snowboardisty, a stejný počet kilometrů pečlivě upravovaných zimních turistických stezek.

Běžkaři třeba objeví u horského průsmyku Passo di Lavazè perfektní běžkařský lyžařský areál a pro freestylisty je připraven Snowpark Obereggen s kickery, boardercrossem, halfpipe a dalšími překážkami.

Velmi oblíbené u mladších i starších návštěvníků je sáňkování za svitu měsíce, při kterém zažijete spoustu zábavy. Po veselé jízdě můžete zajít na občerstvení a na teplý nápoj do jedné z horských chat.

V obci samotné je cvičný svah pro děti, 3 sáňkařské dráhy a mnoho zimních stezek. Středisko nabízí i výborné nákupní a gastronomické příležitosti, a jen 30 minut jízdy autem je vzdálené jihotyrolské město Bolzano.

Příjemnou změnu nabízí další lyžařský areál Carezza přímo pod Rosengartenem, vzdálený asi půl hodiny autem, se 40 kilometry sjezdovek a s 15 vleky a lanovkami.

Tip: V jižní části prázdninové oblasti Val d'Ega (Eggental) se nachází Maria Weissenstein (italsky Pietralba), nejslavnější poutní místo v Jižním Tyrolsku, jehož návštěvu si nesmíte nechat ujít. Stejně jako výlet ke kostelíku sv. Heleny s nejstarším zvonem v celé oblasti.

Místo

Deutschnofen 46° 24' 52.2144" N, 11° 25' 32.1384" E
Location

Val di Fiemme na FB