Jste zde

Domů » Val di Fiemme

Golfová hřiště

Golfové hřiště Golf Clubu Carezza
Autor: acquitrino

Kdo se rozhodne strávit letní dovolenou v údolí Val di Fiemme a chtěl by si i zahrát golf, nemusí nikterak zoufat. V následujícím textu vám nabídneme pár informací o místních golfových hřištích.

Golf Club Carezza

Nejvíce golfu si určitě užijí ve Val di Fiemme návštěvníci střediska Carezza (Karersee). Není ani divu, je to jedno z nejpůsobivějších míst, kde se dá hrát golf v celých Dolomitech. Nadmořská výška hřiště je totiž 1.600 metrů a dalším důvodem je ta skutečnost, že přímo ve Val di Fiemme v současné době stále ještě neexistuje jiné golfové hřiště.

Nyní se ale vrátíme zase ke Golf Clubu Karersee. Díky jeho opravdu neobvykle vysoké nadmořské výšce jde o jedno z nejvýše položených golfových hřišť v celé Evropě. Na tak vysoko položeném místě je však hrací prostor poněkud stísněný a je tu pouze 9 jamek. Není ani nijak pravděpodobné, že by se někdy hřiště dále rozšiřovalo.

Toto golfové hřiště je v provozu již někdy od roku 1900, anglická i rakouská šlechta sem jezdila hrát golf celkem pravidelně. Tehdy, stejně jako dnes, zaujalo golfové hřiště především díky své zeměpisné poloze uprostřed nádherných okolních hor. Rosengarten a Latemar se tyčí doslova nad hřištěm a zabarvují okolí za svítání či za soumraku do ohňově červených odstínů. Je to opravdu velkolepá přírodní podívaná!

Standardem je tady par 70. Golfové hřiště je kopcovité, obklopené vzrostlými stromy a zelenými pastvinami. Každý rok v polovině června se tady koná turnaj Alpine - Ironman - Turnier: 54 jamek se tu hraje asi 12 hodin.

Val di Fassa Golf Club

Asi 20 km severovýchodním směrem je vzdálené golfové hřiště ve středisku Campitello di Fassa, které je otevřené v letních měsících od června do září. Golfové hřiště nabízí deset fairwayí pro profesionály i pro začátečníky a je ideální pro odpolední hru nebo výuku golfu. Tady, na úpatí vrcholku Col Rodella (2.485 m), se v červenci a srpnu konají golfové kurzy pod vedením profesionálů a také řada turnajů.

Cvičný prostor je 200 m dlouhý, má 10 odpališť, z nichž 2 jsou zastřešené, a mají umělý trávník. K dispozici je také putting green a cvičný "bunker". I za deštivých dnů umožňuje Val di Fassa Golf Club hru, a sice na 2 fairwayích, které jsou zastřešené, a zajistí tak herní zábavu za každého počasí.

Golf Club Petersberg

Západně od Carezzy si můžete zajet do 30 km vzdálené vesnice Petersberg v jihotyrolských Dolomitech, kde můžete navštívit 18-jamkové golfové hřiště Golf Club Petersberg. Je umístěné v nadmořské výšce 1.250 metrů, na plošině vrcholku Reggelberg.

Fairwaye a greeny jsou většinou obklopené starými stromy, a především hráči s nízkým handicapem musí hrát velmi přesně a defenzivně, aby dosáhli dobrého skóre. Hřiště s délkou 5400 metrů není moc dlouhé, a mnoho doglegs (točové fairwaye) se tak musí hrát s velkou citlivostí.

Některé greeny jsou umístěné v lesních výklencích, a tak je zde nutná opatrnost. Jamka 17 je hráči popisována jako nejpůsobivější jamka na celém hřišti. Hraje se od zvýšeného odpaliště přes starý mlýnský rybník na další green. Působivý na tomto odpališti je panoramatický výhled na hory pohoří Brenta.

Geografie: 

Místo

Golf Club Carezza 46° 24' 26.4924" N, 11° 35' 41.3304" E
Location

Val di Fiemme na FB