Jste zde

Domů » Zima

Novinky pro zimní sezónu 2016/17

Pohled na sjezdovku ve středisku Pampeago, Itálie
Autor: caccamo

Lyžařská oblast Val di Fiemme - Obereggen v italských Dolomitech startuje 26. listopadu 2016 do nové zimní sezóny 2016/17 s důležitými novinkami.

Ve skiareálu Bellamonte - Alpe Lusia bude uvedena do provozu zbrusu nová lanovka "Bellamonte 3.0".

Lyžaři se tak ještě rychleji a snadněji dostanou na sjezdovky a sáňkaři zase na sáňkařskou dráhu Fraina.

A ze sjezdovek také zmizí 13 "nepříjemných" sloupů starých sedačkových lanovek Castelir-Fassane a Fassane-Morea.

Moderní a ekologická kabinková lanovka ve směru Castelir - Morea bude mít dolní, střední a horní stanici, a za hodinu přepraví více než 2200 návštěvníků.

Bázliví lyžaři a starostlivé maminky jistě ocení konstrukci odolnou proti samovolnému otevření dveří. Kromě toho bude lyžování jednodušší i pro zdravotně postižené sportovce, kteří pravidelně navštěvují skiareál se specializovanými lektory Národního paralympijského výboru SportAbili Onlus Predazzo.

Do prostorných kabinek se vejde až 10 osob a jsou vhodné také pro přepravu sáněk na 1,9 km dlouhou sáňkařskou dráhu Fraina, která byla prodloužena o 300 metrů.

Samozřejmě, že se při stavbě lanovky myslelo také na letní sezónu. Děti totiž Bellamonte milují i během teplých měsíců. Fantastický volnočasový park "Il Giro d'Ali" je magicky přitahuje a na tématické stezce "Frainus" se dozví celá rodina spoustu zajímavých informací o životě ptáků, kteří žijí v těchto horách.

Nová lanovka je ideální, pohodlná a bezpečná pro malé i velké, tělesně postižené i čtyřnohé návštěvníky, pro přepravu kočárků i jízdních kol.

V areálu Skicenter Latemar (střediska Predazzo, Pampeago und Obereggen) je inovací první telemix-lanovka "Laner"v Obereggenu - inteligentní kombinace 6-sedačkové lanovky s bublinou a 8-místné kabinkové lanovky v jednom.

Dalšími novinkami v Obereggenu jsou designová horská chata a napojení známé, 2500 m dlouhé sáňkařské dráhy k další, 750 m dlouhé dráze. Ta vede od Almgasthausu Epircher-Laner k dolní stanici sedačkové lanovky Absam-Maierl. Dále byla vylepšena a rozšířena sjezdovka Laner.

U horní stanice sedačkové lanovky Oberholz byla postavena moderní lyžařská chata ze dřeva a ze skla. Tři samonosné verandy s obrovskými panoramatickými okny nabízejí úchvatný výhled na Val di Fiemme a Dolomity. Velmi originální a ekologická stavba byla krásně integrována do krajiny.

Skiareál Alpe Cermis u městečka Cavalese jako novinku pro zimní sezónu 2016/17 vylepšil zimní dětský park "Cermislandia" o sáňkařskou a tubingovou dráhu, a také rozšířil cvičnou sjezdovku pro začátečníky.

Poté, co byl o minulé zimě slavnostně otevřen lounge bar "La Baita Tonda" v oblasti Doss dei Laresi (u střední stanice kabinkové lanovky), přivítá tuto zimu i přilehlá horská restaurace "Baita Dosso Larici" své návštěvníky ve zcela novém stylu.

Obě budovy tak budou zařízené ve stejném designu "Minimal Alp Chic": velká okna, přírodní dřevo, světlý nábytek v odstínech červené a lípově zelené, stylizované stromy, moderní umělecké potisky na stěnách. Nová architektonická stavba s modřínovým obložením a panoramatickými okny tak tvoří jeden komplex tvořený restaurací, barem a střední stanicí lanovky.

Na osvětlené sjezdovce "Olimpia III" se bude od prosince 2016 každou středu a pátek od 18:30 do 21:00 konat večerní lyžování. Také WiFi se dostalo na všechny sjezdovky Cermisu, včetně svahu "Prafiori".

Skiareál Latemar ve Val di Fiemme
Autor: caccamo

Místo

Baita Dosso Larici, Alpe Cermis 46° 15' 53.7444" N, 11° 28' 50.9484" E
Location

Val di Fiemme na FB