Jste zde

Domů » Castello di Fiemme

Castello di Fiemme

Castello di Fiemme - kostel a část obce

Obec Castello di Fiemme se nachází, jak je zřejmé již z názvu, v údolí Val di Fiemme. Najdete ji v nadmořské výšce 953 m, v jednom z hlavních údolí v pohoří Dolomity.

Městečko má téměř 2000 obyvatel a je velmi oblíbené nejen díky skvělému napojení na rozsáhlou síť fleimstalských tratí pro běh na lyžích, ale i kvůli malebnému centru.

Castello je kromě vesniček Molina, Predaia a Stramentizza jednou ze čtyř částí horské obce Castello-Molino di Fiemme. Místní část Castello je také sídlem místní obecní správy a může se právem pochlubit nejen skvěle zachovalým místním jádrem ze 16. století, ale také dobrou místní infrastrukturou a četnými hotely.

Například tady můžete obdivovat "Case Romane", okouzlující vesnické domy pocházející až ze 16. století. Hlavní pamětihodností obce je ale tamější vesnický kostel, viditelný už z dálky.

Obec Castello se stala v zimě i v létě doslova magnetem pro návštěvníky. Nabízí totiž svým hostům celou řadu sportů, jsou zde např. tenisové kurty, boccia (bowling), sportovní hřiště atd.

Kromě toho je také rájem pro všechny nadšence běhu na lyžích, protože je dobře napojeno na síť běžkařských bílých stop. Místo je i častým dějištěm různých národních a mezinárodních závodů.

Celé údolí Val di Fiemme je jakousi Mekkou pro běžkaře, oblast je doslova protkána perfektně udržovanou sítí běžkařských bílých stop a na mnoha místech se zde dostanete na běžkařskou trať přímo od hotelu.

Tam, kde v zimě řádí milovníci běhu na lyžích, si v létě přijdou na své vyznavači jízdy na horských kolech, pěší turisté a cykloturisté, tedy ti aktivní rekreanti, kteří upřednostňují spíše teplé období roku.

Kolem Castella di Fiemme je k dispozici obrovské množství těch nejrůznějších turistických stezek i tras pro horská kola. Zvláštní atrakcí je pak "Acropark", vzrušující centrum s vysoko položenými lany, které umožňují pohyb ve výšce na různých úrovních obtížnosti.

Geografie: 

Místo

Castello di Fiemme 46° 16' 57" N, 11° 26' 13.8228" E
Location

Val di Fiemme na FB