Jste zde

Domů » Léto

Letní aktivity

Val di Fiemme v létě

Nordic walking

Nordic walking je nový sportovní trend, při němž se dá spálit ve vašem těle opravdu dost kalorií a zároveň vám umožní užívat si plnou měrou zdejšího překrásného panoramatu hor. Tento druh sportu totiž spolehlivě zaměstná více než 90 % vašich svalů a je tedy vysloveně ideální volnočasovou aktivitou, jak se zase rychle dostat do formy, aniž by vám hrozilo nějaké poškození kloubů.

Turistické letovisko Alpe Lusia nabízí mnoho takových tras, které jsou velmi vhodné pro takovouto zdravou činnost. V létě se v Bellamonte každý čtvrtek konají kurzy nordic walkingu, jež obvykle trvají dvě hodiny (10:00 – 12:00 hodin). Účelem těchto specializovaných kurzů je naučit se správnému pohybu při tomto sportu.

Cyklistika

Nejnáročnější součástí místní významné události "Flaimstal Bike", je bezesporu mezinárodní závod horských kol, který se pravidelně koná na Le Cune v září, v Alpe di Lusia. Trať je tu velmi strmá a vede 6 km po štěrkové cestě, která účastníky závodu dovede k nejvyššímu bodu závodu.

Ale je tu zřízeno i mnoho cest, kudy se můžete vydat prozkoumat na horském kole oblasti kolem Moeny a Bellamonte, velkolepý a fascinující horský svět v bezprostředním sousedství těchto městeček. Pokud chcete strávit svou dovolenou v klidu a daleko od všeho hluku silnic a dopravy, jste určitě na tom správném místě!

Právě tady se nacházejí tři horské průsmyky, kudy se jezdí i jeden z největších cyklistických závodů profesionálů Giro d'Italia. Jsou to průsmyky Sankt Pelegrin a poblíž se nalézající Gardeccia, kudy se jela jedna z horských etap tohoto závodu v roce 2011 a další průsmyky - Fedaia Pass, Sellajoch, Pordoi Pass.

Můžete si vybrat trasu velmi jednoduchou i náročnou a obtížnou, která však bude vyžadovat značnou fyzickou výdrž. Hosté, kteří s sebou nebudou mít ta správná horská kola, si je tu mohou bez nějakých problémů vypůjčit. Půjčovna jízdních kol je v provozu hned u vstupu do lyžařského areálu v Bellamonte.

Přes Val di Fassa i Val di Fiemme vede nádherná okružní cyklostezka, která je vhodná pro rodinné výlety a pro dokonalé vychutnání tamního jedinečného panoramatu hor. Pohodlné taxi-busy, místní komfortní "Bike Express", umožní cyklistům převoz jejich sportovního náčiní z Canazei až na vlastní trasu horských kol u Moliny di Fiemme a opět je dovezou zpět do údolí Val di Fassa.

Takže vlastně už nezbývá nic jiného, než usednout na kolo a vyrazit objevovat nádheru místních hor!

Lezení

V okolí Bellamonte v údolí Val di Fiemme a v oblasti Moena - Alpe Lusia bylo upraveno mnoho stezek a tzv. vybavených cest (zvaných i lezecké výstupy). Kromě toho tady jsou zájemcům o lezení plně k dispozici lezecké stěny v hale a umělé stěny, jež se hojně využívají v rámci lezení s přáteli. Mnoho z místních horských průvodců se na lezení vysloveně specializuje, poněvadž sem směřuje poměrně mnoho zájemců o lezecké kurzy pro pokročilé a v létě pak na lezení zaměřené výlety četných škol.

Tento typ výletů je však vhodný jen pro fyzicky zdatné jedince a nezbytnou podmínkou je též dobrá znalost tamní oblasti, stejně jako i klimatických a povětrnostních podmínek. To vše současně vám pak zaručí opravdu nezapomenutelné chvíle, které vás čekají v rámci výletů po okolí. Proto je určitě velmi vhodné, vše již předem důkladně prokonzultovat s některým ze zkušených horských průvodců.

Místo

Bellamonte 46° 18' 47.1528" N, 11° 39' 44.1216" E
Location

Val di Fiemme na FB