Jste zde

Domů » Val di Fiemme

Val di Fiemme a zima, 2. část

Běžkařská trať Marcialonga
Autor: Snazzo

Speciálním zpestřením pro zimní návštěvníky je bezesporu noční lyžování. Každý týden mají návštěvníci několik příležitostí připnout si navečer lyže a vyrazit na dobře osvětlené sjezdovky v Obereggenu. Je to opravdu zábavné, lyžovat na jasně bílém sněhovém koberci až dolů, když se okolí noří do tmy anebo do umělého osvětlení.

Také snowboardisté ​​ve Val di Fiemme rozhodně nepřijdou nikterak zkrátka. Celkem zde mají plně k dispozici čtyři freestylové zóny, kde se mohou dokonale vyřádit. Mohou provádět své oblíbené skoky přes překážky a již netrpělivě je očekávají všechny ty jejich pipy, jumpy, raily a boardery. Doslova rájem na zemi jsou pro snowboardisty funparky Snowboard Projekt Obereggen, Snowpark Morea, Snowpark Lusia a Rolle Rails Park. Freestyleři mohou samozřejmě také využívat tamních sedačkových vleků a kabinkových lanovek.

Každý už někdy určitě slyšel název zdejší, té nejslavnější běžkařské tratě. Marcialonga (Moena, Cavalese, Canazei) vede podél Avisie a měří neskutečných 70 km. Stejnojmenný běžkařský závod Marcialonga má více než třicetiletou tradici. Nejlepší běžkařské terény najdete také na Lago di Tesero, kde se také konaly závody mistrovství světa v letech 1991 a 2003, a pak v běžkařském centru v průsmyku Lavazè, ve vysoké nadmořské výšce (1800 m). Kdo by toho ještě neměl dost, může se vypravit za během na lyžích také do středisek Bella Monte, Ziano di Fiemme a Predazzo, nebo si samozřejmě můžete vyzkoušet pár kilometrů na trase Marcialonga.

Typické vesničky, které vykreslují celkový obraz Trentina, se nacházejí po celém údolí Fleimstal, s mnoha příležitostmi ke skvělému ubytování. Rodiny s dětmi, páry nebo jednotlivci, každý zde najde ten správný hotel, prázdninový apartmán či chatu, zkrátka ubytování přesně podle svého přání a tužeb.

Geografie: 

Místo

Moena 46° 22' 27.6708" N, 11° 39' 24.606" E
Location

Val di Fiemme na FB